Ga naar de inhoud

Werkwijze

Bakhuis coaching biedt zowel individueel als begeleiding in groepen aan. We bespreken graag samen met jou in een telefonische intakegesprek of we vanuit Bakhuis coaching mogelijk iets voor jou of je kind zou kunnen betekenen. In een ontmoetingsgesprek nemen we uitgebreid de tijd om in te gaan op jullie vraag en behoefte en bespreken we wat het beste past in jouw of jullie situatie wat betreft het vervolg.

Klik HIER of er een groep ingepland staat.

Voor wie?

Je ervaart allerlei emoties; fijne, maar ook minder fijne zoals; je beste vriend(in) merkt je soms niet op (je voelt je niet gezien), anderen lijken je niet te begrijpen, je hebt moeite met het maken van keuzes, je piekert veel of voelt je onzeker. En alsof dat nog niet genoeg is, verwacht je omgeving ook nog eens dat je veel vrienden hebt en goed presteert op school of werk. Het kan lijken alsof je de enige bent die hiermee worstelt, op social media lijkt alles perfect en iedereen gelukkig, maar dat is vaak niet het geval. Veel mensen vinden het leven soms moeilijk, maar delen dat niet (gemakkelijk) met elkaar.
Wil jij dat anders aanpakken? Wil je samen met ons ontdekken waarom je doet wat je doet, wat voor jou écht belangrijk is en hoe je dat kunt bereiken? Graag gaan we met jou vanuit zelfvertrouwen en veerkracht op zoek naar jouw talenten, waardoor je sterker in het leven kunt staan. Er hoeft niet per se iets “mis” te zijn, of niet goed te gaan. Je kunt het zien als mooie levenslessen; net zoals dat je naar school gaat om te leren, kunnen wij je ondersteunen bij het sterker maken voor jezelf.

Onze ondersteuning is voor iedereen die:
* zichzelf beter wil leren kennen – bijvoorbeeld: wat zijn jouw kwaliteiten, wat vind jij belangrijk in jouw leven en wat vind je lastig?
* wil leren op een goede manier voor zichzelf op te komen en hun grens wil aangeven.
* wil leren omgaan met tegenslag (pijn en verlies) in het leven.
* van een vol hoofd met (pieker) gedachten naar een opgeruimd hoofd wil.
* wil leren met emoties om te gaan.
* fysieke (chronische) klachten ervaart en hiermee om wil leren gaan.
* alles perfect wil doen, maar de ‘lat’ wat lager wil leggen.
* van fouten wil leren.
* meer rust in zichzelf wil ervaren.

Als ouder kun je behoefte hebben aan onze ondersteuning bij het opvoeden van je kind(eren) als bijvoorbeeld de volgende vragen bij je spelen:
* Hoe kan ik mijn kind ondersteunen bij het uiten van emoties? (driftbuien/snel huilen)
* Hoe kan ik mijn kind helpen zijn/haar zelfvertrouwen te vergroten?
* Hoe stimuleer ik positief gedrag bij mijn kind?
* Hoe help ik mijn kind omgaan met stress?
* Hoe begrijp ik het gedrag van mijn kind beter? (prikkelverwerking/hoog gevoeligheid)

Samen zorgen we ervoor dat jij en/of je kind weer met zelfvertrouwen in het leven staan. Of je nu een andere aanpak wilt proberen of zicht wilt krijgen op je eigen handelen en patronen, wij helpen je om bewuste keuzes te maken die passen bij wat jij belangrijk vindt.

Verder werken we graag samen met scholen binnen het basis- of voortgezet onderwijs. We kunnen op locatie groepstrainingen aanbieden voor een groepje leerlingen dat behoefte heeft aan extra ondersteuning. Deze levenslessen kunnen een mooie aanvulling zijn op het onderwijsaanbod.

“Je hoeft niet altijd waterdicht te zijn
Laat het maar merken, dan maar niet de sterkste
Want, nee, je hoeft toch niet perfect te zijn
Verzet die bergen een andere keer maar verder”

Hannah Mae



Rots en Water
Rots en Water is een fijne training die kinderen helpt steviger in hun schoenen te staan. Het komt oorspronkelijk uit Nederland en wordt over de hele wereld gebruikt om kinderen sterker te maken en hun sociale vaardigheden te versterken. Door lekker actief bezig te zijn, leren ze veel over zichzelf en hoe ze zich voelen in verschillende situaties. 


Wat doe je bij een Rots en Water training? 
In de training pak je zowel de krachtige ‘Rots’-kant als de soepele ‘Water’-kant aan. Je leert om zelfverzekerd je eigen keuzes te maken, maar ook om flexibel te zijn en goed samen te werken met anderen. Het gaat erom dat je leert wanneer je stevig moet staan en wanneer je juist mee moet bewegen met de ander. Tijdens de training ontdek je hoe je deze balans het beste kunt vinden en toepassen door middel van fysieke oefeningen met elkaar te doen in een gymzaal.  

Inhoud

4-8 deelnemers; leeftijd 9-13 jaar en 13-15 jaar 
9 lessen, waarbij de eerste en de laatste les de ouders/verzorgers aanwezig zijn.
Een les duurt 60 á 75 minuten (afhankelijk van de groepsgrootte)
Een ouderbijeenkomst
Voor tijden en locatie kijk op onze agenda.
Door je aan te melden voor Rots en Water ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

ACT4life
Vanuit ACT4life bieden wij 2 ervaringsgerichte trainingen aan; “Ik ben hier” (8-12 jaar) en ” Durf te leven” (12+). ACT4life leert je dat het leven vaak vol uitdagingen zit, waardoor je je makkelijk onzeker of somber kunt voelen. Tegen deze gevoelens vechten heeft doorgaans weinig effect, en het veranderen van gedachten is niet altijd mogelijk. Soms kunnen gevoelens en gedachten zelfs belemmerend zijn voor het nastreven van je doelen. Via verschillende metaforen oefen je hoe je o.a. kunt omgaan met angsten, onzekerheden en negatieve gedachten.

Wat doe je bij een ACT4life training?

In de training leer je hoe je jezelf kunt zijn, hoe je om kunt gaan met moeilijke situatie(s) en leer je datgene te doen wat jij belangrijk vindt en graag wilt doen in je leven. Deze training is in een ruimte waar je met elkaar aan een tafel zit. Je gaat met elkaar in gesprek en door middel van creatieve opdrachten ga je jezelf ontdekken.

Inhoud

4-8 deelnemers; 9 – 12 jaar, 12-15 jaar en 15-18 jaar 
9 lessen van 60 á 75 minuten (afhankelijk van de groepsgrootte)
Een ouderbijeenkomst
Voor tijden en locatie kijk op onze Socials.
Door je aan te melden voor ACT4life ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Dit filmpje van SeeTrue Mindfulness geeft je al wat uitleg over de methodiek ACT.